Barion Pixel

6 fő érv, amiért jogkövető legyen a munkaszerződés


2019. április. 09

Mielőtt csak legyintene erre a területre, olvassa el, mik azok a legfontosabb szempontok, amiért mindenképpen jogkövetőnek kell lennie a vállalkozás munkaszerződéseinek.

1. Munkaügyi bírság elkerülése

Az első, és talán legfontosabb érv, hogy ha kellő figyelmet fordít a munkaszerződésekre, akkor Önnél és vállalkozásánál nagy valószínűséggel mindent rendben fognak találni az ellenőrzéssel megbízott szakemberek. Hosszú távon ez egy nagyon fontos terület, hiszen minden bizonnyal nem néhány hétre, hónapra tervezi a cége fenntartását. Érdemes ezzel a legjobb esetben a vállalkozás indulásakor, vagy esetleg egy adott ponton teljes körűen eljárni, felkészülni a változásokra, és biztonságban tudni a cég munkaszerződéseit. Az onlinemunkaugy.hu által készített szerződések mindenben megfelelnek a legaktuálisabb jogszabályoknak, és a későbbiekben is megmarad a jogszabálykövető tulajdonsága. Ennek részleteiről ebben a blogbejegyzésben olvashat.

2. Közbeszerzések, pályázat

A különböző közbeszerzési eljárásokban és pályázati lehetőségekben, programokban való részvétel alapvető feltétele, hogy a munkaügyi szerződések és egyéb dokumentumok mindenben megfeleljenek a törvényi előírásoknak. Ezeket a szerződéseket a legtöbb alkalommal csatolni is kell a pályázati anyagokhoz. Amennyiben az Ön cége minden egyéb paraméterében alkalmas és képes arra, hogy egy adott programban részt vegyen, elnyerje a rendelkezésre álló forrásokat, vagy sikeresen versenyezzen egy közbeszerzési eljárásban, felelős vezetőként egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy a munkaügyi dokumentumok ne feleljenek meg a mindenkori jogi feltételeknek. 

3. Nyugodtan alhat

Minden vállalkozásnak vannak konkurenciái, és sajnos nem mindig a legszorosabb gazdasági kapcsolat alakul ki egy-egy piacon két azonos tevékenységű gazdasági szereplő között. Ezek mellett bármikor előfodulhat, hogy egy elégedetlen munkatárs távozik a vállalkozásunktól, és sorolhatnánk még azokat az élethelyzeteket, amikor fontos a támadhatatlanság, amikor nagyon jól jön, ha minden rendben van a munkatársaink munkaszerződéseivel. Ha munkaszerződéseit az onlinemunkaugy.hu weboldalon készíti és frissíti, akkor minden este nyugodtan hajthatja állomra a fejét.

4. Presztízs megtartása

Egy cég vagy gazdasági társaság értékét, presztízsét nagyon sok tényező meghatározhatja. Új üzleti kapcsolatok kialakulása során igyekeznek a partnerek utánanézni a leendő üzlettársnak, erre számos online megoldás van már napjainkban. Biztosan Ön sem örülne, ha egy egyébként minden szempontból alkalmas partnerről azt látná, hogy több alkalommal is meggyűlt a baja a munkaügyi hatóságokkal. 

5. Védje a saját érdekeit!

A jól megfogalmazott, minden szükséges elemet tartalmazó, és a jogszabályoknak mindenben megfelelő munkaszerződés éppúgy védi a munkáltatót, mint a munkavállalót. Jogok és kötelességek egyaránt szabályozzák a munkavállaló és munkáltató érdekeit és tevékenységét.

6. Kerülje el a jogvitákat!

Önnek sem hiányzik egy hosszúra nyúló, idegörlő jogvita kezelése. A felesleges utánajárások, bírságok, számos kellemetlen szituáció, és felesleges magyarázkodás. Ne hozza magát és vállalkozását ilyen helyzetbe, szánjon kellő figyelmet munkaszerződéseire!

 

 

 

Vissza az oldal tetejére